Најголем ризик е пропуштената шанса. Поддржете ја нашата мисија!

...

Неколу збора од Претседавачот на одборот на директори

Сметаме дека иновациите, лидерството и глобалните партнерства се клучните состојки за градење посветла иднина за Македонија. Како Претседател на Одборот, горд сум што водам организација која е посветена на поттикнување на економскиот развој, промовирање на претприемништвото и создавање можности за младите луѓе. Заедно да работиме кон просперитетна Македонија.
...
...

Нашиот успех низ годините

6,640

Учесници на настани

800 +

Алумни на едукативните програми

82

Земји и територии

70

Активни членови

96

Партнери и поддржувачи

...

САД Активни членови: 21 Настани: 15+

Канада Активни членови: 7 Настани: 10+

Македонија Активни членови: 18 Настани: 200+

Европа Активни членови: 18 Настани: 6

ОАЕ Активни членови: 3

Австралија Активни членови: 7 Настани: 1

...

Што Луѓето Кажуваат За Нас

...

Чест и задоволство е да се биде дел од фондацијата „Атанас Близнакоф,. Стипендијата е мотивација која ми овозможи квалитетно и модерно образование. Имаше многу предизвици, но од денешна перспектива, благодарен сум на сите тешкотиите на патот – која стипендија ја олесни.Како амбициозен студент, кој цели кон професионален развој во областа на стоматологијата, поддршката во изминатиот период ми овозможи да се вклучам во значајни процеси кои го унапредија моето знаење.Како личност која сака постојано да се подобрува, стипендијата е голем позитивен мотиватор кој влијаеше на многу аспекти од животот.„Стипендијата Атанас Близнаков беше успешната промена во моето образование, која се случи доста брзо и самата причина за мојата одлука да се фокусирам на напредување во областа на стоматологијата. Ништо не е невозможно! Како студент во прва година на Стоматолошкиот факултет бев активен учесник на 28. Меѓународен дентален студентски конгрес и на 3. Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина. Сè што ме мотивира да бидам продуктивен и ме предизвикува е чувство на исполнетост кога ќе совладам нешто. Ги охрабрувам сите студенти да аплицираат затоа што можноста да се покажете со поддршката што ќе ви ја пружи стипендијата „Атанас Близнакоф“ е вистинска можност да инвестирате во себе, вашата амбиција и вашата упорност.

Надица Јованова (Виница)

Студентка на Стоматолошкиот факултет

...
...

„Стипендијата Атанас Близнаков беше најдоброто нешто што ми се случи на почетокот на мојот студентски живот. Покрај финансиската поддршка, оваа стипендија беше голема поддршка и мотивација да работам напорно и да ги постигнам моите академски цели; отвори врата на нов свет на придонес од повеќето како што се отвора врата и перспектива за посветла иднина Мојот најголем успех во последната академска година беше тоа што успеав да положам поголем дел од испитите бидејќи учев напорно во текот на целата учебна година.На сите оние студентите кои ќе се пријават за стипендијата „Атанас Близнакоф, би ги советувал да работат напорно за да ги постигнат своите цели, и да не се откажуваат од работите што сакаат да ги постигнат, на почетокот ќе биде тешко, но ништо не е невозможно. Вие сте похрабри отколку што претпоставувате, посилни отколку што изгледате и попаметни отколку што мислите.

Езана Бектеши

Студент на „Јустинијан Први“, Правен факултет

...
...

...

Наши спонзори и поддржувачи

Македонија2025 ги поздравува спонзорите и партнерите. За да станете спонзор/партнер, ве молиме контактирајте не на office@macedonia2025.com

Медиумски Партнери

Поддржувачи

Често Поставувани Прашања

Доколку сте заинтересирани да ја поддржите Македонија2025 и нејзината мисија да промовира економски развој, претприемништво и лидерство во  Македонија, еве неколку начини на кои можете да се вклучите:

1. Донирајте: Можете да направите донација за Македонија2025 за да ги поддржите нејзините програми и иницијативи. Можете да донирате онлајн преку нашата веб-страница или директно да ја контактирате организацијата за да дознаете за другите опции за донирање. 100% од донациите се посветени на нашите програми.

2. Волонтер: Македонија2025 се потпира на поддршката од волонтери за да помогнат во спроведувањето на нејзините програми и настани. Ако имате експертиза во одредена област, како што се претприемништво, маркетинг или финансии, можете доброволно да го одвоите вашето време за да им помогнете на претприемачите да менторираат, да предавате работилници или да обезбедите други форми на поддршка.

3. Присуствувајте на настани: Македонија2025 е домаќин на различни настани во текот на годината, вклучувајќи конференции, работилници и настани за вмрежување. Со присуство на овие настани, можете да дознаете повеќе за работата на организацијата и да се поврзете со други истомисленици.

4. Раширете го зборот: Можете да помогнете да се подигне свеста за мисијата на Македонија2025 со споделување информации за организацијата со вашите пријатели, семејството и колегите. Можете исто така да ја следите организацијата на социјалните мрежи и да ги споделувате нејзините објави за да помогнете во ширењето на веста.

5. Партнер со Македонија2025: Ако сте бизнис или организација што ја дели мисијата на Македонија2025, можете да партнерите со организацијата за да ја поддржите нејзината работа. Ова може да вклучува спонзорирање настани, обезбедување донации во натура или соработка на иницијативи кои се усогласени со целите на двете организации.

Без разлика како ќе одберете да се вклучите, вашата поддршка може да направи разлика во промовирањето на економскиот развој и претприемништвото во Македонија преку програмите и иницијативите на Македонија2025.

...